Myymälävarkaat iskivät Vantaalla huonekaluliikkeeseen – vapaalla ollut poliisi käräytti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Myymälävarkaat saattavat turvautua röyhkeisiin keinoihin tavaroita anastaessaan. Eräs vapaalla ollut konstaapeli huomasi sattumalta viikonloppuna, kuinka huonekaluliikkeessä asioinut seurue oli anastanut kaupasta tavaroita. Konstaapeli ilmoitti asiasta eteenpäin.

Kolmen hengen seurue oli yksissä tuumin anastanut tuotteita huonekaluliikkeestä ja poistunut paikalta henkilöautolla. He olivat ajaneet lähellä olleen, toisen kaupan parkkipaikalle. Paikalle hälytetty poliisipartio meni selvittämään asiaa parkkipaikalle. Toinen seurueen naisjäsen oli auton luona.

Hetken päästä paikalle saapui toinen nainen ja mies, jotka olivat piipahtaneet toisessa liikkeessä. Seurueen jäsenet kiistivät syyllistyneensä rikokseen, mutta myönsivät kyllä olleensa huonekaluliikkeessä. Poliisi tarkisti samassa yhteydessä kummankin kaupan valvontakamerakuvat, ja ne todistivat kaikkien kolmen osallistuneen tavaroiden varastamiseen.

Huonekaluliikkeen tavaroita oli kätketty vaatteiden sisään. Valvontanauhojen kuvien perusteella seurueen kaksi jäsentä oli toiminut vastaavalla tavalla myös toisessa liikkeessä. Anastettu omaisuus löytyi kolmikon autosta, ja tavaroiden arvo oli yhteensä yli 400 euroa. Osa tuotteista tärveltyi myyntikelvottomaksi. Koska kolmikon kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta, tutkitaan asiaa kahtena näpistyksenä ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.