Huijaus leviää verkossa – elokuvateatterit varoittavat asiakkaita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme aiemmin kertoneet miten Finnkinon nimissä on levinnyt sosiaalisessa mediassa ja sähköpostissa huijausviestejä, joissa on luvattu poikkeuksellisen edullisia leffalippuja. Viestien tarkoituksena on saada ihmiset luovuttamaan maksukorttiensa tietoja huijareille.

Finnkinon lisäksi huijausviestit ovat nyt levinneet muihinkin saman alan yrityksiin. Tähän mennessä ainakin Helsingin Orionin, Tampereen Arthouse Cinema Niagaran ja Järvenpään Studio 123:n nimissä on levitetty viestejä, joissa huijarit houkuttelevat ihmisiä huomattavilla tarjouksilla.

– Kaikkien teattereiden kannattaa varautua, että heidän nimeään käytetään tällaisissa huijausyrityksissä. Asiakkaille on hyvä kertoa, että teatteri ei missään nimessä kysele luottokortti tai pankkitietoja tekstiviesteillä tai sähköpostitse, teatterit tiedottavat.

Huijaukseen jo sortuneiden kannattaa ottaa yhteys poliisiin ja tehdä asiasta rikosilmoitus.