Miss Helsinki 2020 -finaali lähestyy – spekulointi voittajasta käy kiivaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miss Helsinki -kilpailuja järjestettiin jo 1930-luvulla, ja aikojen saatossa monia tunnettuja kaunottaria on kruunattu pääkaupungin kauneimmaksi. Esimerkiksi sittemmin ikoniseksi muodostunut Armi Aavikkko valittiin Miss Helsingiksi vuonna 1976. Seuraava Miss Helsinki kruunataan 9. marraskuuta, ja spekulointi voittajasta käy parhaillaan kuumana.

Rosanna Kulju, Miss Helsinki 2015, Kuva: Heli Roosmäe

Pitkään tauolla aiemmin olleen Miss Helsinki -kilpailun herätti vuonna 2009 henkiin Martina Aitolehti, joka luotsasi kilpailua aina vuoteen 2018 saakka. Tämän jälkeen kilpailua on vetänyt itsekin Miss Helsingiksi vuonna 2015 kruunattu Rosanna Kulju (kuvassa yllä).

Nykymuotoisen Miss Helsinki -kilpailun ovat voittaneet muun muassa Viivi Pumpanen, Sofia Belórf, Elina Tervo, Katrie Daler, Isabel Ljungdell ja Nina Kallio. Myös toiselle sijalle on yltänyt tunnettuja kaunottaria, kuten Leina Ogihara, Cheyenne Järvinen ja Jasmin Voutilainen. Kuvia kuluvan vuoden finalisteista löytyy kilpailun verkkosivuilta.

Isabel Ljungdell, Kuva: Probaker & Kalsi – Explode

Miss Helsinki 2020 -finalistit

1. Kata Vainikainen, 27, 160 cm

2. Niilia Wadunombi, 18, 162 cm

3. Niina Uusi-Autti, 24, 164 cm

4. Inna Tähtinen, 20, 165 cm

5. Nelli Heikkilä, 22, 168 cm

6. Sanni Kujanpää, 24, 168 cm

7. Ronja Sallinen, 25, 170 cm

8. Mariangel Velasquez, 20, 170 cm

9. Mari Pylkkänen, 27, 174 cm

10. Annika Piitulainen, 21, 177 cm

Miss Helsinki -kilpailu on aikojen saatossa kiinnostanut katsojien lisäksi myös vedonlyöjiä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Samalla on nimittäin perinteisesti nähty millainen näkemys alan ammattilaisilla on kilpailun mahdollisesta voittajasta. Tänä vuonna näkemyksensä Miss Helsinki -kilpailusta on kertonut muun muassa Mr Green, jonka mukaan uusi Miss Helsinki on Sanni Kujanpää. Ero seuraaviin ei ole kuitenkaan kovin suuri, sillä kintereillä seuraavat Kata Vainikainen ja Niina Uusi-Autti.

Selkeämpää on finalistien jälkipäässä, sillä yhtiön mukaan Ronja Sallinen, Mariangel Velasquez ja Nelli Heikkilä ovat epätodennäköisimpiä voittajia. Sallisen voitolla kuittaisi peräti 20-kertaisen rahapotin, Velasquezin ja Heikkilän voitolla viisitoistakertaisen voiton. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla, että sen lukijoiden mielestä voittajasuosikki on Niina Uusi-Autti, joka on nähty muun muassa Cheek-elokuvassa. Kaksi vuotta sitten Miss Helsinki -kilpailu joutui kohun keskelle, kun jotkut pahastuivat sen mallikuvien intiaanipäähineistä.