Hämeessä huumekuskeja ja rattijuoppoja – veressä piriä, pilveä, kokaiinia ja alkoholia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisista kerrotaan torstain ja perjantain välisen yön sujuneen rauhallisesti. Kuitenkin päihtyneet kuljettajat työllistävät poliisia jatkuvasti, ja erityisesti Hämeen alueelta on kerrottu huumeratijuoppojen tarttuvan henkilöauton rattiin turhan usein.

Poliisi kertoo epäilevänsä kolme eilen pysäytettyä kuljettajaa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Vuonna 1992 syntynyt mies ajoi Hausjärvellä keskellä päivää käytettyään amfetamiinia. Hämeenlinnassa pysäytettiin ennen iltaseitsemää vuonna 1988 syntynyt mies, joka oli nauttinut huumausainepikatestin mukaan amfetamiinin lisäksi myös kokaiinia.

Hetkeä myöhemmin pysäytettiin toisaalla vuonna 1989 syntynyt mies, joka antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. Hän oli ajanut epävarmasti ilman ajokorttia Tuuloksen kauppakeskuksen kohdalla. Torstaina iltapäivällä poliisin haaviin jäi kauppakeskuksen pysäköintialueella autonsa kanssa törmäilleen miehen, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kaikki kuljettajat ovat vaarantaneet useiden sivullisten turvallisuuden.