Kirjaimellisesti pitkäkyntinen apteekkivaras Jyväskylässä – varasti kynsisakset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Osa näpistelijöistä on niin sanottuja taparikollisia, jotka varastavat muiden omaisuutta pelkästään tilaisuuden tullen. He eivät välttämättä edes tarvitse kyseistä tuotetta, vaan anastavat sen anastamisen ilosta.

Toisinaan myymälävarkaudesta kiinni jäämisestä seuraa monta kertaa varastettua tuotetta suurempi summa sakkoina. Näin kävi myös Jyväskylässä, jossa eräs pitkäkyntinen varas nappasi apteekista itselleen kynsisakset. Kynsisakset maksavat muutamasta eurosta kymppiin.

Hieman yli nelikymppinen mies oli asioinut Jyväskylän Kylmälahdentiellä sijaitsevassa apteekissa tiistaiaamuna. Vartija oli ottanut miehen kiinni, koska hän oli näpistänyt apteekista kynsisakset. Sakset eivät olleet enää myyntipaketissa ja mies oli poistunut myymälästä maksamatta niitä. Poliisi meni selvittämään asiaa ja rikosilmoitukseen kirjattiin nimikkeeksi näpistys.