Rakkaus ei tuomitse – uskonnollinen pari ryhtyi polyamoriseen liittoon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kirkon kuorossa toisensa tavanneet Katie ja Luis Simbala ovat ulkopuolisin silmin katsottuna tavallinen aviopari. Heidän kanssaan saman katon alla asuu Raquel-niminen nainen, joka on ollut osa suhdetta vuodesta 2012. Kaikki eivät ymmärrä polyamorista liittoa.

Esimerkiksi kolmikon vanhoilliset sukulaiset ovat tuominneet kolmen kimpassa elävän perheen rakkauden. Edelleen kirkossa ahkerasti käyvä perhe ei kuitenkaan välitä muiden mielipiteistä. Heidän mukaansa Jumala ei tuomitse rakkauden tähden.

Vahvan suhteen pohjalle rakennettu polyamorinen liitto voi olla äärimmäisen toimiva kokonaisuus, kuten Katie, Luis ja Raquel ovat osoittaneet. He salailivat kolme vuotta yhdessäoloa, mutta ovat sen jälkeen päättäneet elää avoimesti ja rohkeasti kauniissa suhteessaan.