Fortnite-tähti kiinni huijaamisesta – sai elinikäisen pelikiellon

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Fortnite-videoillaan tähteyteen noussut tubettaja Faze Jarvis on saanut elinikäisen pelikiellon. Fortnite-kielto napsahti ilmi käyneestä huijaamisesta.

Jarvis nähtiin käyttämässä videolla aimbot-apuvälinettä pelastessaan Fortniteä. Pelaajan tähtäimen vihollisesti automaattisesti siirtävän aimbotin käyttö lasketaan huijaukseksi ja näin ollen rangaistavaksi teoksi. Epic Games -yhtiö langetti Jarvisille loppuelämän kestävän pelikiellon.

Jarvis julkaisi sittemmin videon, jossa hän kommentoi kieltoa kyyneleet silmissä. Tubettajan mukaan hän ei tiennyt, että video voisi johtaa Fortnite-pannaan.

Jarvis vakuuttelee videolla, ettei hän olisi koskaan käyttänyt aimbot-apuvälinettä kilpailutilanteessa. Epic Gamesilla on kuitenkin nollatoleranssi Fortnite-huijaamiseen. Independent-lehden mukaan yhtiö osti vuonna 2018 suomalaisen Kamu-tietoturvayhtiön puuttuakseen siihen paremmin.