Poliisin tehoratsia paljasti: Yli 650 ajeli pienessä maistissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa toteutettiin taannoin rattijuoppojen tehovalvonta, jonka ratsioissa puhallutettiin yhteensä 30.000 kuljettajaa ja tehtiin 72 huumepikatestiä. Niissä jäi kiinni yhteensä peräti 84 rattijuoppoa, mutta alkoholia todettiin puhalluskokeiden perusteella veressä lisäksi 665 muulla henkilöllä.

Puhalluskokeisiin käytettiin noin 1 450 työtuntia ja tavoitettiin 65 alkoholista johtuvaa ja 19 huumeista johtuvaa rattijuoppoa. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen pitää määrää melko tavanomaisena. Tehovalvonta alkoi perjantaina ja kesti yhden vuorokauden ajan.

Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät yleensä kesäkuukausille. Ihalainen muistuttaa, että poliisi puhalluttaa kuljettajia aktiivisesti etenkin kesän aikana. Viime vuonna maassamme jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa.