Hurja näky – superauto saavutti yli 800 km/h nopeuden

Autot · Tim Isokivi

Brittiläinen Bloodhound LSR -ajoneuvo esiteltiin ensi kertaa julkisuudessa vuonna 2015. Valmistajien tavoitteena on että suihku- ja rakettimoottorilla varustettu ajokki ylittäisi tuhannen mailin, eli 1 609 kilometrin tuntivauhdin.

Nyt ennemminkin avaruusrakettia kuin autoa ulkonäkönsä puolesta muistuttava Bloodhound LSR on saavuttanut puolivälin tavoitteestaan. Tuoreella videolla ajoneuvo kiihtyy Etelä-Afrikan Kalaharin autiomaassa 501 mailin, eli 806 kilometrin tuntinopeuteen.

Tuoreen koeajon myötä Bloodhound LSR sijoittuu maailman 10 nopeimman auton joukkoon. The Verge -sivuston mukaan koko projekti oli vähällä tyssätä viime vuonna rahoitusten puutteen vuoksi. Apuun astui kuitenkin Yorkshiressä asuva yrittäjä, joka osti Bloodhoud-tiimin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.