Elefantin ulostetta ginissä – uskaltaisitko sinä maistaa uutuutta?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholimarkkinoilla on viime vuosina nähty toinen toistaan erikoisempia juomauutuuksia. Nyt hämmennystä herättää gini, joka on valmistettu kirjaimellisesti ulosteesta.

Etelä-Afrikkalaisten Les ja Paula Ansleyn kehittelemän Indlovu Ginin valmistuksessa on käytetty elefantin jätöksiä. Idea syntyi pariskunnan saatua kuulla, että norsujen elimistö sulattaa vain noin kolmasosan niiden syömistä hedelmistä ja kukista. He keräävät eläinten jätökset omin käsin.

Indlovu Ginin makua kuvaillaan ihanan metsäiseksi, lähes mausteiseksi ja maanläheiseksi. Sen kerrotaan vaihtelevan hienovaraisesti sen mukaan, milloin ja mistä jätökset on kerätty. Pullollinen erityisesti erikoisia matkamuistoja etsivien turistien suosimaa giniä maksaa 500 randia, eli noin 30 euroa, uutisoi Associated Press.