Bemarivarkaat iskivät pääkaupunkiseudulle – varastaneet ajotietokoneita ja ratteja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Espoossa on tapahtunut laaja rikossarja liittyen BMW-merkkisiin ajoneuvoihin. Uudehkoista bemareista on viety yöaikaan muun muassa ajotietokoneita ja ratteja. Teot ovat tapahtuneet Espoon Laajalahdessa, Tapiolassa ja Mankkaalla 1.–15.11. välisenä aikana.

Poliisi tutkii yhteensä seitsemää varkausrikosta, jossa tekijät ovat anastaneet BMW-henkilöautojen osia. Rikoksentekijöiden selvittäminen on kesken. Poliisi pyytää vihjeitä sähköpostilla vihjeet.espoo@poliisi.fi. Tutkinnan kannalta olennaisimpia ovat myöhäisillan ja aamuyön väliset havainnot muun muassa ajoneuvoista ja henkilöistä.

Aiemmissa vastaavantyyppisissä rikoksissa teot ovat liittyneet ulkomaalaiseen hit & run -rikollisuuteen. Poliisi on selvittänyt rikossarjoja, joissa 2-3 miestä on saapunut Suomeen varta vasten rikollisuutta harjoittamaan. Samaa epäillään Espoon BMW-rikossarjassa, ja poliisi hit & run -tyyliä todennäköisimpänä tutkintalinjana.