Jari Sillanpään kirkkokonsertit peruttu – uusin rikosepäily oli liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään selvisi tieto siitä, että huumerikoksista taannoin tuomittu suosikkilaulaja Jari Sillanpää on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Iltalehden tietojen mukaan syyte on nostettu jo kuukausi sitten 16. lokakuuta ja oikeudenkäynnin pääkäsittely pidetään Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikussa 2020. Mikäli laulaja todetaan syylliseksi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, voidaan siitä tuomita ehdotonta vankeutta.

Sillanpään oli määrä kiertää loppuvuosi mittavalla kiertueella, mutta nyt tuorein rikosepäily on muuttanut suunnitelmia. Sillanpään Herää jouluun -kirkkokonsertit on nimittäin päätetty tänään perua kirkon edustajien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Sillanpää jäi taannoin kiinni ajettuaan autoa Helsingin keskustassa huumeiden vaikutuksen alaisena. Sen jälkeen jäi kiinni myös Helsinki-Vantaan lentokentällä huumeita mukanaan. Laulaja myönsi hankkineensa yhteensä 110 grammaa metamfetamiinia, josta saa yli tuhat kerta-annosta. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumerikoksesta.