Seksivälinevalmistaja muistuttaa: Hyvä seksi on avain onnelliseen arkeen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaikki alkaa kommunikaatiosta ja kosketuksesta. Kun nämä kaksi asiaa ovat kunnossa ja suhteeseen liitetään kumppanusten välillä vallitseva kipinä ja kunnioitus, on myös seksielämä oikeissa kantimissa. Kaamoksen keskellä voi hakea onnellisempaa mieltä seksistä.

Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan seksi vaikuttaa myönteisesti mielialaan 70 prosentilla suomalaisista. Miehet myöntävät hieman naisia enemmän tulevansa onnelliseksi arjen toimivasta seksistä. Eniten seksi lisää nuorten aikuisten onnellisuutta.

– Nuoret aikuiset ovat seksuaalisesti aktiivisessa elämänvaiheessa. Heille on usein jo karttunut seksikokemuksia ja he osaavat tunnistaa sekä ilmaista omat halunsa ja tarpeensa. Tässä iässä oman kehon toimintaa ja nautintoa on siis ehditty jo oppia ja kenties orgasmin saavuttaminenkin on yhä useammalle mahdollista tätä kautta, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Suomalaisista 64 prosenttia on melko tai täysin samaa mieltä siitä, että hyvä seksi on avain onnelliseen arkeen. Suurimman osan mielestä hyvä seksi perustuu läheisyyteen, luottamukseen ja turvallisuuteen.

– Läheisyys ja turvallisuus ovat ihmisten perustarpeita. Seksuaalisessa kanssakäymisessä osapuolet ovat hyvin paljaana ja auki, jolloin turvallisuus, luottamus ja läheisyys ovat avainasemassa, kuinka miellyttäväksi seksi koetaan, Lavikainen sanoo.

Seksin myönteiset vaikutukset elämään

1. Yhteenkuuluvuuden tunne

2. Stressin lievitys

3. Mielihyvähormonit

4. Itsevarmuus

5. Terveys