Tiistaina vietetään maailman vessapäivää – kaupungin keskelle jättimäinen pökäle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiistaina 19. marraskuuta vietetään maailman vessapäivää. YK:n viralliseksi julistamalla teemapäivällä halutaan muistuttaa kolmasosan maailman ihmisistä elävän ilman asianmukaisia saniteettitiloja.

Kansainvälistä vessapäivää juhlistetaan Yhdysvaltojen Oregonissa sijaitsevassa Portlandissa erikoisella tempauksella. Kaupungin keskustaan on ilmestynyt jopa yhdeksänmetrinen ilmalla täytetty pökälekasa. Portlandin asukkaiden onneksi se ei ole valmistettu oikeasta ulosteesta.

Pökäleen sisällä vierailijat pääsevät seuraamaan valoesityksiä ja käyttämään interaktiivisia iPad-tabletteja. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta Poo-Pourri -yhtiö lahjoittaa kaksi dollaria jokaista kävijää kohti hyväntekeväisyyteen.