Nuoret ajoivat kilpaa Lahdessa – poliisi mittasi hurjat ylinopeudet

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ylinopeus on yksi suurimmista liikenneturvallisuusongelmista, ja se lisää huomattavasti onnettomuusriskiä. Ylinopeus on merkittävin osatekijä noin 30 prosentissa kuolemaan johtavista liikenneonnettomuuksista.

Lahden liikennepoliisi oli mittaamassa Uudenmaankadulla nopeuksia keskustan suunnasta tulevalle liikenteelle lauantaina illalla. Mittauspaikalle tuli kaksi henkilöautoa, jonka poliisipartio havaitsi ajavan keskenään kilpaa kovaa nopeutta käyttäen. Alueella on 50 km/h nopeusrajoitus.

Toinen ajoneuvo ajoi 115 km/h ja toinen 122 km/h. Poliisi pysäytti autot Luhdantaustankadun risteyksen kohdille. Kuljettajina olivat 18–19-vuotiaat lahtelaismiehet. Toisessa autossa oli yksi matkustaja. Molempia miehiä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 19-vuotiasta lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta tämän puhallettua alkometriin yli rangaistavan rajan.