Hotellihuone maksaa alle euron yöltä – asiakkaita kuvataan suorana Youtubeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Fukuokassa sijaitsevassa hotellissa on mahdollista yöpyä miltei naurettavan halpaan hintaan. Hintaan sisältyvä yksi ehto saattaa kuitenkin olla monille liikaa.

Asahi Ryokan -hotelli veloittaa asiakkailta 100 jeniä, eli noin 80 senttiä, mikäli he suostuvat kuvattaviksi koko yöpymisen ajan. Materiaali nähdään suorana lähetyksenä Youtuben One Dollar Hotel -kanavalla.

Asiakkaiden keskusteluja ei videolähetyksissä kuulla, eikä kameroita ole asennettu wc-tiloihin. Yöpyjillä on myös lupa sammuttaa valot koska tahansa. Irstaaksi kuvaillut teot ja passien kaltaisten yksityisiä tietoja sisältävien asiakirjojen esitteleminen kameroiden edessä on kiellettyä.

Kuukauden ajan käytössä olleessa kamerahuoneessa on CNN-uutissivuston mukaan toistaiseksi asunut neljä vierasta. Sen ollessa tyhjillään seuraa livelähetys hotellin 27-vuotiaan omistajan, Tetsuya Inouen työskentelyä toimistossaan.