Sensaatio! Meteoriitista löydettiin elämän merkkejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat ensimmäistä kertaa löytäneet elämän kehittymiselle välttämättömiä sokereita maahan pudonneesta mateoriitista. Löydös saattaa antaa vihjeitä siitä, kuinka elämä on kehittynyt maapallolla.

Tohokun yliopiston ja NASAn tutkijat löysivät meteoriittinäytteistä muun muassa riboosia. Kyseessä on eliöiden geenitietoja varastoivan RNA:n rakennusaine. Tutkijat ovat aikaisemminkin löytäneet meteoriiteistä DNA:n ja RNA:n rakennusaineina toimivia biomolekyylejä.

Tutkimuksessa analysoitiin kolmenlaisia meteoriitteja. Riboosia löydettiin Australiaan vuonna 1969 pudonneesta ja Marokkoon vuonna 2001 pudonneesta mateoriitista. Tutkijoiden mukaan löydös tarjoaa vahvistusta teorialle, jonka mukaan elämän edellytykset saapuivat maapallolle avaruudesta.