Pikkukylässä ihmetellään julkisille paikoille jätettyjä rahoja – seteleitä löydetty kymmenien tuhansien edestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaduille jätetään harvemmin lojumaan rahaa tahallaan. Eräässä brittiläisessä kylässä seteleitä on kuitenkin jätetty julkisille paikoille niin paljon, ettei kyseessä voi olla vahinko.

Blackhall Collieryn asukkaat ovat vuodesta 2014 saakka löytäneet kaduilta setelitukkuja. Ne koostuvat useimmissa tapauksissa 2 000 punnasta kymmenen 20 punnan setelin muodossa. Yhteensä rahaa on löydetty The Guardian -lehden mukaan jo yli 30 000 euron edestä.

Viimeisin 2 000 punnan nippu löydettiin maanantaina. Poliisi on yrittänyt selvittää rahojen alkuperää toistaiseksi tuloksetta. Rikoskonstaapeli John Forster kertoo toivovansa taustalla olevan anonyymi hyväntekijä sen sijaan, että rahat olisi jätetty julkisille paikoille vahingossa tai rikollisen toiminnan yhteydessä.