Brittihovin seksiskandaali: Kuningatar perui prinssi Andrew’n syntymäpäiväjuhlat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksuaalirikoksista vankeuteen tuomittu ja sittemmin itsemurhan tehnyt amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epstein oli tekemisissä myös brittihovin korkea-arvoisen prinssi Andrew’n kanssa. Hän on kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kolmas lapsi. Prinssi Andrew on nyt ryvettynyt seksikohussa.

Vuonna 2011 ilmestyi internetiin valokuva, jossa prinssi Andrew pitää kättä nuoren Virginia Giuffren (ent. Roberts) vyötäröllä. Kuitenkin vasta tänä vuonna Virginia Giuffre syytti prinssi Andrew’a ja Jeffrey Epsteiniä seksuaalirikoksista. Tapahtumat ajoittuvat 2000-luvun vaihteeseen, jolloin nelikymppisten miesten on kerrottu pakottaneen Giuffre seksiin. Nainen on väittänyt joutuneensa prinssi Andrew’n kanssa yhdyntään kolme kertaa ollessaan 17-vuotias.

Miljardööri Epstein tuomittiin seksuaalirikoksista vankeuteen useiden naisten todistettua miehen harjoittaneen ihmiskauppaa ja pyörittäneensä seksirinkiä. Nuorimmat uhrit ovat olleet 14-vuotiaita. Prinssi Andrew yritti puhdistaa mainettaan BBC:n haastattelussa, mikä esitettiin lauantaina 16. marraskuuta tänä vuonna. Miehen vastaukset ja käytös olivat kiusallisia ja vaivaannuttavia, hän kiisti tavanneensa Virginia Giuffrea tai harrastaneensa hänen kanssaan seksiä.

Haastattelu sai prinssi Andrew’n näyttämään yhä enemmän syylliseltä ja se teki lopulta enemmän haittaa kuin hyötyä tilanteelle. Pian prinssi ilmoittikin luopuvansa kuninkaallisista tehtävistään. Tilaisuuksissa nähty kuningatar Elisabet oli silminnähden pettynyt poikaansa, Times uutisoi.

Eniten polemiikkia aiheutti prinssin kyvyttömyys osoittaa myötätuntoa seksuaalirikosten uhreille. Prinssi Andrew täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Hänen oli tarkoitus juhlia syntymäpäiviä näyttävästi Buckinghamin palatsissa. Kuningatar Elisabet on perunut juhlat.