Nainen tilasi hätänumerosta pizzaa – päivystäjä ymmärsi jotain olevan vialla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joskus hätänumeroihin joudutaan soittamaan tilanteissa, joissa avun pyytäminen suoraan olisi riski. Tämän sai huomata 911-vastaajana Yhdysvaltojen Ohiossa työskentelevä Tim Teneyck.

Teneyck vastaanotti puhelun naiselta, joka ilmoitti haluavansa tilata pizzan. Soittaja jatkoi pizzatilauksen tekemisestä vaikka mies ilmoitti kyseessä olevan hätänumero. Teneyck ymmärsi jonkin olleen pielessä.

Naisen antamaan osoitteeseen lähetettiin poliisipartio. Kävi ilmi, että puhelun soittaneen naisen äiti oli joutunut pahoinpidellyksi. Time-lehden mukaan nainen ei halunnut hyökkääjän tietävän hänen soittaneen hätänumeroon, ja väitti siksi tilanneensa pizzaa.

– Kuuntele soittajaa. Pidä huoli siitä, että kuulet sen mitä hän ei sano, Teneyck neuvoo muita hätäkeskuspäivystäjiä.