Rokkikuningatar Tina Turner täyttää tänään 80 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tina Turner täyttää tänään 80 vuotta. Vuodesta 1958 aktiivisesti laulajan uraa luonut teräsnainen kuuluu musiikkimaailman suurimpiin tähtiin. Nykyisin Sveitsissä asuva laulaja on eniten konserttilippuja keikoilleen myynyt sooloartisti koko maailmassa.

Laulajatähti, oikealta nimeltään Anna Mae Bullock, on myynyt uransa aikana arviolta 200 miljoonaa albumia. Hän on tehnyt maailmankiertueen viimeksi kymmenen vuotta sitten. Naisen kerrottiin saaneen aivohalvauksen vuonna 2014, mutta se oli kuitenkin lievä.

Tina Turnerin yksityiselämään liittyy paljon värikkyyttä. Nainen oli 16 vuotta naimisissa uransa alkuvaiheessa musiikilliseen menestykseen olennaisesti liittyneen Ike Turnerin kanssa. Pari kuitenkin erosi päihteiden, väkivallan ja uskottomuuden riekaloimasta suhteesta. Hän aloitti seurustelun 17 vuotta nuoremman Erwin Bachin kanssa vuonna 1986, ja pari avioitui vuonna 2013. Rockin kuningatar on nykyisin Sveitsin kansalainen, ja hän asuu upeissa Küsnachtin maisemissa, Zürichinjärven rannalla.