Poliisille tutkintapyyntöjä Hymyhuulista, Pulttiboisista, Salatuista elämistä, Ismo Leikolasta sekä Pekasta ja Pätkästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään, että poliisi on päättänyt olla aloittamatta esitutkintaa tapauksista, joissa kansalaiset olivat tehneet tutkintapyyntöjä vanhoista televisiosarjoista. Nyt Stara sai haltuunsa asiakirjan, jossa on kerrottu mitä televisiosarjoja ja henkilöitä tutkintapyynnöt koskivat.

Poliisin päätöksen mukaan kuusi suomalaista miestä oli tehnyt tutkintapyyntöjä, joissa he pyysivät Helsingin poliisilaitosta selvittämään oliko esimerkiksi Yleisradio Oy syyllistynyt rikokseen pitämällä YLE Areenassa saatavilla ”epäsensitiivistä ja loukkaavaa mediasisältöä”.

Salatut elämät, Kuva: MTV3.

Tutkintapyynnössä oli eritelty Hymyhuulet-sketsisarjan kaikki 16 jaksoa vuosilta 1987-1988. Ilmoittajan mukaan jaksoissa pilkattiin vähemmistöryhmiä. Lisäksi tutkintapyynnössä oli nimettynä Pulttibois-sketsisarja, jossa oli tutkintapyynnön tekijän mukaan pilkattu saamelaisia ja romaneja sekä loukattu heidän ihmisarvoaan.

Hieman yllättäen mukana oli myös myös Salatut elämät -televisiosarja, jossa tutkintapyynnön tekijän mukaan pilkkaa sukupuolista suuntautumista. Ilman minkään tietyn televisiosarjan yksilöintiä mainittuna olivat lisäksi henkilöinä Jope Ruonansuu ja Pirkka-Pekka Petelius, joiden ilmoittaja epäili tekevän törkeää pilaa ulkomaalaisista.

Ismo Leikola, Kuva: Team Coco

Nimeltä oli mainittu myös maailman hauskimmaksi mieheksi taannoin valittu suomalainen standup-koomikko Ismo Leikola, jonka ilmoittaja epäili kiihottavan kristittyjä ja kristinuskoa vastaan. Mitään tiettyä vitsiä tai videota ilmoittaja ei kuitenkaan yksilöinyt. Lisäksi yhden ilmoittajan mukaan Vaski-kirjastot loukkaavat etnisiä vähemmistöjä levittämällä yleisölle Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvaa.

Poliisi päätti olla aloittamatta esitutkintaa kaikista näistä asioista. Poliisin mukaan niissä ei ole syytä epäillä rikosta.