Esihistoriallinen pentu löytyi ikiroudasta – säilynyt uskomattoman hyvin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tutkijat ovat tehneet historiallisen löydöksen Siperian ikiroudasta. Centre for Palaeogenetics kertoi sosiaalisessa mediassa löytänensä arviolta 18 000 vuotta vanhan koiraeläimen pennun. Uskomattoman hyvin säilynyt eläin voi olla koira, susi tai niiden molempien esi-isä, sillä asiasta ei ole vielä saatu varmuutta.

Kuva: Centre for Palaeogenetics

Poikkeavaa tässä löydöksessä on se, että eläin on erittäin hyvin säilynyt. Kuvien perusteella on vaikea uskoa, että eläin on odottanut löytämistään ikiroudassa lähes kahdenkymmenen vuosituhannen ajan. Nyt koiraeläintä ryhdytään tutkimaan tarkemmin, jotta sen paikka eläinten kehityskaaressa saadaan selvitettyä. Tutkijat ovat antaneet urokseksi todetulle eläimelle nimen Dogor, mikä tarkoittaa jakutiaksi ystävää.