Valvontakameran video paljastaa – näin Saksan jalokivivarkaat iskivät aarrekammioon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Saksan Dresdenin linnaan kohdistui taannoin mittava varkaus. Linnan tehokkaasti vartioituun Vihreään holviin iski joukko murtovarkaita, joiden mukaan päätyi mittaamattoman arvokkaita jalokiviä.

Nyt poliisi on julkkaissut Vihreän holvin valvontakameran kuvaaman videon tapahtuneesta. Videolla nähdään kuinka kaksi varasta kävelee aarrekammioon ja murskaa vitriinin ikkunan kirveellä. Varkaat poistuivat paikalta noin sadan 1700-luvulta peräisin olevien arvoesineiden kanssa.

Koko varkaus kesti NBC-uutissivuston mukaan vain muutamia minuutteja. Audi A6 -autolla paenneita tekijöitä ei ole toistaiseksi saatu kiinni. Varastettujen esineiden arvon uskotaan olevan jopa satoja miljoonia euroja, minkä lisäksi niiden historiallista arvoa kuvaillaan mittaamattomaksi.