Nerokasta! Pariskunta käyttää kakkuvuokaa maissin perkaamiseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomessa syödään maissia lähinnä kesällä grillatessa tai pakastetuotteina erilaisten ruokien seassa. Maissi on kuitenkin monessa maassa koko ruokavalion perustana, jolloin jyvät irrotetaan maissintähkästä monipuolisesti hyödynnettäväksi ruoka-aineen perustaksi.

Maissinjyvien erotteleminen tähkästä saattaa olla kinkkistä, ja ihmiset raastavat niitä kulhoon esimerkiksi veitsen avulla. Nyt verkossa leviää video, jolla nähdään keskeliäämpi tapa. Pariskunta on ottanut avuksi kakkuvuoan.

Yhdysvaltojen Minnesotassa, Blue Earthin kaupungissa, asuva pari on valmistelemassa maissia pakastimeensa säilöttäväksi. He tunkevat liotetun maissintähkän kakkuvuoan reiästä läpi siten, että jyvät jäävät vuokaan ja tähkän ranka solahtaa pöydän alla olevaan roskakoriin. Yksinkertainen, mutta nerokas vinkki saa ihmisiltä kiitosta osakseen.