Hollolan koulu-uhkaaja on vangittu – aiheuttanut pelkoa paikallisissa aiemminkin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi kartoittaa parhaillaan Hollolassa uhkatilanteita paikallisille aiheuttaneen miehen toimintaa ja tekojen laajuutta. Hollolan alueen puskaradioissa kerrotaan, että äskettäin Hollolan Heinsuon kouluun tunkeutunut mies on tuttu nimi kaupunkilaisten keskuudessa.

Mies tunkeutui keskiviikkona välitunnin aikana Hollolan Heinsuon kouluun ja huusi eteisaulassa uhkauksen, jonka mukaan hän tappaa kaikki paikalla olleet lapset ja aikuiset. Poliisi sai miehen nopeasti kiinni. Nyt viranomaiset tiedottavat, että sama henkilö on aiheuttanut muitakin uhkauksia alueella.

Miestä epäillään myös tiistaina 26. marraskuuta Hollolan Prismassa tapahtuneesta vahingonteosta ja laittomasta uhkauksesta. Miehen epäillään rikkoneen tuotesuojaportin ja esittäneen henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia asiaa selvittäneille vartijoille.

– Poliisi pyytää tietoja ja vihjeitä, mikäli olet joutunut henkeen tai terveyteen liittyvän teon tai uhkailun kohteeksi Hollolassa kuluneen syksyn aikana tai sinulla on havaintoja tällaisesta toiminnasta. Poliisi haluaa tällä pyynnöllä kartoittaa Hollolan turvallisuustilannetta ja samalla selvittää ovatko nyt ilmitulleet vangitsemisen perusteena olevat teot osa laajempaa kokonaisuutta, Hämeen poliisilaitos tiedottaa.

Vangitun miehen tuntomerkit ovat: ikä 38 vuotta, kantasuomalainen, pituus noin 185 senttimetriä ja tummat pitkät hiukset. Poliisilla ei ole esitutkintalain perusteella oikeutta kertoa vangitun miehen nimeä, vaikkakin paikallisten keskustelufoorumeilla henkilö on kaikkien tiedossa. Puskaradiot kertovat, että sama mies on syyllistynyt veljensä kanssa vuonna 2014 tapon yritykseen Lahden Sopenkorvessa.

Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse vihjeet.hame@poliisi.fi tai soittamalla P. 0295 414 222.