Aakkoset täyttää 50 vuotta – perinteinen salmiakkimaku tekee paluun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aakkoset-karkit täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Aakkoset tuo juhlavuoden kunniaksi paljon toivotun, voimakkaamman makuisen ja sitkeämmän salmiakin takaisin.

Aakkosia valmistava Cloetta lupaa, että uusissa karkkipusseissa on mukana myös skandinaaviset kirjaimet Å, Ä ja Ö. Cloettan tekemän kyselyn mukaan salmiakkia syödään Suomessa ylivoimaisesti eniten muihin Pohjoismaihin verrattuna. Salmiakki on erityisesti keski-ikäisten naisten suosikki.

Aakkoset Original Salmiakki -pussin rinnalle tulee tammikuussa kauppoihin Aakkoset Salmiakkisekoitus. Se on nimensä mukaisesti sekoitus erilaisia salmiakkimakeisia. Salmiakkiaakkoset tuli markkinoille vuonna 1970. Ensimmäinen Aakkoset Salmiakki oli pieni 50 gramman karkkipussi. Valmiit karkkipussit tulivat Suomessa kauppoihin vasta 1960-luvun puolivälissä. Siihen asti karkkeja ostettiin kilohintaan ja kauppias pussitti ne paperipusseihin.