Poliisi lähti aseella ampuneiden perään – hurja takaa-ajo päättyi ulosajoon Pukkilassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisilla oli lauantai-iltapäivällä takaa-ajotilanne, joka lähti liikkeelle Mäntsälästä ja päätyi auton ulosajoon Pukkilassa.

– Tapahtumaan liittyy aiemmin lauantaina Hyvinkäällä Kenraalinkulmalla tapahtunut törkeä väkivaltarikos ja ilmoitus siitä, että epäillyillä kohdehenkilöillä on hallussaan ase ja he ovat sillä ampuneet. Paikan päältä Hyvinkäältä oli silminnäkijöiden mukaan poistunut harmaa Volvo merkkinen henkilöauto. Auto oli seuraavaksi nähty Hyvinkään Paavolassa, josta tuli myös ilmoitus kahdesta aseistautuneesta miehestä ja laukauksista. Seuraava ilmoitus autosta ja laukauksista tuli Monninlinjalta, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Lylykangas

Tässä vaiheessa poliisilla oli jo tiedossa epäiltyjen käyttämän ajoneuvon rekisteritunnus ja kyseistä autoa ryhdyttiin etsimään. Tehtävälle liittyi useita Itä-Uudenmaan poliisin partioita. Poliisin partio sai autosta havainnon Mäntsälässä tie 25:lla Hirvihaaran kohdalla ja lähti seuraamaan sitä.

– Pakoauton matka jatkui kohti Mäntsälää, josta se kääntyi Lahdentielle kohti pohjoista. Lahdentiellä auto teki u – käännöksen ja jatkoi matkaa kohti etelää. Pakoauton vauhti vaihteli 100 ja 190 kilometrin tuntivauhdin välillä. Lahdentieltä auto kääntyi kohti Porvoota. Takaa-ajo päättyi Pukkilaan Myrskyläntielle, jossa auto suistui tieltä kovassa vauhdissa. Autossa olleet kaksi epäiltyä miestä kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi ja sen jälkeen kiinniotettuina poliisivankilaan, Lylykangas jatkaa.

Tapaus on nyt siirretty Itä-Uudenmaan poliisin tutkintaan ja sitä tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.