Nurmijärven tuhopolttajat jäivät kiinni – vangittuna kaksi aikuista miestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nurmijärvellä on ollut loppusyksyn aikana neljä tahallaan sytytettyä tulipaloa. Itä-Uudenmaan poliisi otti tiistaina 3. joulukuuta kiinni kaksi paikkakuntalaista miestä. He ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1995.

Epäillyt ovat alustavissa kuulusteluissa myöntäneet syyllistyneensä tekoihin. Lepsämän ja Valkjärven koulut paloivat lokakuussa ja rakennukset kärsivät mittavia vahinkoja. Valkjärven koulu tuhoutui palossa täysin. Molempia paloja on tutkittu rikosnimikkeellä tuhotyö.

Nurmijärven Sääksin uimarannan ravintolarakennus ja Lähtelän uimarannan huoltorakennus paloivat marraskuussa. Näitä paloja poliisi on tutkinut rikosnimikkeillä tuhotyön yritys. Jo tutkinnan aikana kaikkien neljän palon epäiltiin liittyvän toisiinsa.

Epäiltyjen jäljille päästiin poliisin omien tutkimuksien sekä yleisövihjeiden perusteella. Molemmat teoista epäillyt miehet on vangittu tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä paloihin.