Rikolliset nolosti kiinni Kajaanissa – ajoivat ojaan auto pullollaan varastettua tavaraa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kajaanin poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä, joiden epäillään varastaneen kahden päivän aikana runsaasti polkupyöriä ja muuta omaisuutta. He jäivät kiinni, koska varkaiden kuljettama auto ja varastettu peräkärry olivat jumiutuneet lumihankeen.

Kajaanin poliisi sai ilmoituksen tiistaiaamuna 3. marraskuuta kahdesta erillisestä ajoneuvoihin kohdistuneesta varkaustapauksesta. Volvo-merkkisestä ajoneuvosta oli anastettu molemmat sivupeilit, pyyhkijänsulat, edessä ollut rekisterikilpi, keulassa ollut ajoneuvon merkki-logo ja LED-mallinen lisävalo. Toisessa tapauksessa Skoda-merkkisestä ajoneuvosta oli anastettu edessä ollut rekisterikilpi ja LED-mallinen lisävalo.

Poliisi tavoitti samalta alueelta puolenpäivän jälkeen ilmoituksen perusteella hankeen kiinnijuuttuneen peräkärryllisen ajoneuvon. Poliisipartion paikalle saapuessa ajoneuvon apukuljettajan paikalla oli istunut yksi mieshenkilö. Ilmoittajan mukaan autonkuljettaja oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle saapumista.

Peräkärry paljastui anastetuksi ja sen kyydissä oli varastettuja tavaroita, kuten useita polkupyöriä. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi myös Volvo-merkkisestä autosta aiemmin anastettua omaisuutta.

Apukuljettajan paikalla istunut joensuulainen mieshenkilö otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä useisiin omaisuusrikoksiin liittyen. Kuljettajana toiminut kontiolahtelainen mies saatiin kiinni myöhemmin iltapäivällä vapaalla olleen konstaapelin havainnon perusteella Huuhkajanvaarasta. Kyseinen henkilö oli liikkeellä varastetulla polkupyörällä.

Molemmat kiinniotetut noin kolmekymppiset miehet ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heitä epäillään omaisuusrikoksien ohella myös huumausaineen käyttörikoksista. Polkupyöriä on viety muun muassa Kajaanin rautatieasemalta. Poliisi pyytää ihmisiä olemaan yhteydessä, mikäli heidän polkupyöränsä on viety ensimmäisen jouluviikon aikana samalta alueelta.