Chris Cornellin leski haastoi Soundgardenin oikeuteen – raju riita kappaleista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Soundgarden-yhtyeestä tunnettu rocktähti Chris Cornell menehtyi vuonna 2017 traagisesti itsemurhaan. Nyt tähden leski Vicky Cornell on nostanut kanteen yhtyettä vastaan. Vicky Cornellin mukaan Soundgarden on velkaa tuhansien dollarien edestä rojalteja, jotka kuuluisivat hänen ja Chrisin lapsille.

Kanteessa yhtyeen kerrotaan pimittäneen seitsemän Chrisin nauhoittaman julkaisemattoman kappaleen oikeuksia. Kanteessa Chris Cornellin kerrotaan luoneen kappaleet itse ja testamentanneen ne perikunnalleen. Vickyn mukaan hän olisi valmis jakamaan nauhoitukset Soundgardenin kanssa jotta ne voitaisiin julkaista tähden toiveiden mukaisesti, mutta yhtye ei ole suostunut yhteistyöhön.

Soundgardenin mukaan kappaleet eivät kuitenkaan olisi ainoastaan Chrisin käsialaa. Vickylle osoittamassaan kirjeessä yhtye kuvailee viittä seitsemästä kappaleesta Chris Cornellin ja muiden Soundgardenin jäsenten yhteistyönä luoduiksi, uutisoi TMZ.