Ihmiset kyllästyivät pakettivarkaisiin – ulostepaketteja kuisteille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Loppuvuosi on kulutusjuhlan kulta-aikaa, kun ihmiset tilaavat netistä alennusmyyntituotteita ja joululahjoja. Amerikkalaiset lähettifirmat toimittavat paketit kotiovelle ja jättävät laatikot yleensä kuistille odottamaan asukkaan saapumista. Tämä houkuttelee varkaita.

Netissä kiertää lukuisia vinkkejä, kuinka pakettivarkaudet voi estää. Osa ihmisistä jättää tahallaan kuistilleen ulosteella tai vanhoilla tavaroilla täytettyjä paketteja varkaiden houkuttimeksi. Toiset turvautuvat älyvalvontakameraan ja liiketunnistimeen.

Viime vuonna Yhdysvalloissa varastettiin 26 miljoonaa lähetystä. Pikkupaikkakuntien poliisit ovat ottaneet paketteja laitokselle säilytettäväksi, jotta asiakkaat voivat lunastaa omansa henkilöllisyyspapereilla. Osa on varustanut lähetykset hajupommeilla ja toiset ovat rakentaneet kuistilleen lukollisen kaapin lähetystä varten. Tosin varas voi viedä sekin. Maassa suunnitellaan kovempia rangaistuksia varkaille sen sijaan, että pakettien toimitussysteemiä muutettaisiin.