Venäjä ei saa osallistua olympialaisiin – syynä dopingskandaali

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjälle on langetettu neljän vuoden osallistumiskielto kaikkiin merkittäviin urheilun arvokilpailuihin. Sen myötä maa ei saa osallistua esimerkiksi vuonna 2020 järjestettäviin Tokion kesäolympialaisiin.

Päätöksen taustalla on maailman antidopingtoimisto WADA. Se epäilee Venäjän rikkoneen dopingtietojen luovuttamista muun muassa poistamalla positiivisia testituloksia. Venäjän antidopingtoimistolla on 21 vuorokautta aikaa valittaa päätöksestä, uutisoi BBC.

Päätöksen myötä myös isojen urheilutapahtumien järjestäminen Venäjällä on kiellettyä. Venäläisurheilijat saavat kuitenkin osallistua olympialaisiin neutraalin lipun alla, mikäli heidät todistetaan puhtaiksi dopingskandaalista.

Tuore päätös ei koske kesällä 2020 pelattavia jalkapallon EM-kisoja. Yksi kilpailujen alkulohkoista on määrä pelata Pietarissa.