Jeesus-peli kohahduttaa – pelaaja ihmeitä tekevän vapahtajan sandaaleissa

Digi Pelit · Tim Isokivi

Videopeleissä on aina ammennettu niin elokuvista, kirjoista, mytologiasta kuin historiastakin. Hieman harvinaisempaa on sen sijaan uskonnollisten hahmojen ja teemojen käyttäminen.

Playway-yhtiön tuleva I Am Jesus Christ heittää pelaajan Jeesuksen sandaaleihin. Tarkoituksena on suorittaa erilaisia Uudesta testamentista tuttuja ihmeitä kuten parantaa ihmisiä, kävellä vetten päällä ja karkottaa demoneita.

– I Am Jesus Christ on realistinen simulaattori, jonka inspiraationa toimivat Raamatun Uuden testamentin tarinat. Hyppää vanhoihin aikoihin ja seuraa samaa polkua kuin Jeesus Kristus 2 000 vuotta sitten, pelin Steam-sivulla kuvaillaan.

I Am Jesus Christ on herättänyt aihepiirinsä ansiosta runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. PC-pelin julkaisuajankohta ei ole toistaiseksi tiedossa.