Suomalaiset paljastavat: Nämä asiat tappavat erotiikan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuivat kaudet kuuluvat jokaiseen pitkäaikaiseen parisuhteeseen ja seksin laatu nousee tärkeämmäksi kuin määrä. Tutkimusten mukaan suomalaiset rakastelevat keskimäärin kerran viikossa – ja tämä on monen mielestä sopiva määrä. Toisinaan elämäntilanne tai ulkoiset seikat latistavat makuuhuoneen erotiikkaa.

Kaalimato.comin tekemän kyselyn mukaan yleisimpiä tunnelman latistajia ovat kumppanin huono hygienia, stressaava elämäntilanne sekä partnerin passiivisuus. Pariskuntien kannattaa luoda tilanteita, joissa he pystyvät rentoutumaan enemmän ja virittäytymään eroottiseen tunnelmaan. Esimerkiksi uudet alusvaatteet, laatuaika tai seksilomat saattavat auttaa kuivan kauden starttaamisessa kohti eroottisempaa ajanjaksoa. Läsnäoloa voi puolestaan harjoitella erilaisilla meditointitavoilla. Nuoret aikuiset saattavat kärsiä huonosta itsetunnosta, mikä vaikuttaa seksin harrastamiseen.

– Kolmen-neljänkymmenen ikävuoden tietämillä elämä on keskimäärin kiireisempää, ja on myös täysin normaalia, että perhe-elämä, stressi ja työasiat voivat ajaa ajatuksia pois seksistä, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.