Uusi hämähäkkilaji löydetty – yksikin purema voi aiheuttaa kuolion

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hämähäkkikammoisille on tiedossa huonoja uutisia. Tutkijat ovat löytäneet Meksikosta aikaisemmin tuntemattoman hämähäkkilajin, jonka puremalla voi olla karmivia seurauksia.

National Autonomous University of Mexico -yliopiston tutkijoiden Meksikon laaksosta löytämä laji sai latinankieliseksi nimekseen loxosceles tenochtitlan. Hämähäkit voivat piileskellä ihmisten kodeissa esimerkiksi esineiden, huonekalujen ja seinien raoissa.

Loxoceles-suvun hämähäkkien puremat eivät ole yleensä hengenvaarallisia. Niiden voimakas myrkky voi kuitenkin aiheuttaa ihoon isokokoisia kuolioita ja näinollen elinikäisiä arpia, uutisoi Newsweek.

– Tarjoamme niille sopivan lämpötilan, ilmankosteuden ja ruokaa asettua asumaan koteihimme, mikä aiheuttaa onnettomuusriskin. Hämähäkeillä on kuitenkin myös tärkeä ekologinen tehtävä, sillä ne syövät hyönteisiä, biologi Alejandro Valdez-Mondragon kuvailee.