Kahvia ja kannabista lähetetään avaruuteen tutkittavaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Agroteknologia-alan yritys on lähettämässä kansainväliselle avaruusasemalle kannabista ja kahvia. Astronauttien vapaa-ajanvieton sijaan ne on tarkoitettu tieteelliseen tutkimustyöhön. Front Range Biosciences lähettää hampun ja kannabiksen soluviljelmiä avaruusasemalle SpaceX-yhtiön raketin mukana maaliskuussa 2020.

Kasvisoluviljelyitä säilytetään erityisissä hautoimoissa 30 vuorokauden ajan. Tarkoituksena on selvittää, aiheuttavatko mikropainovoima ja avaruussäteily niihin geenimutaatioita. Front Range Biosciencesin toimistusjohtaja Jonathan Vaugh kertoo tiedotteessa yhtiön haluavan selvittää, säilyvätkö kasvien mutaatiot vielä maahan palatessa ja voisiko niitä hyödyntää kaupallisesti.

Tavoitteena on Newsweek-lehden mukaan myös tutkia kasvien reaktiota avaruudessa matkustamisen aiheuttamaan rasitukseen.