Harvey Weinstein: ”Työni naisten hyväksi elokuva-alalla on unohdettu!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin seksirikosepäilyt nousivat päivänvaloon kaksi vuotta sitten The New York Timesin ja The New Yorker -lehtien paljastavien artikkeleiden jälkeen. Lehdet kertoivat kymmenien naisten syyttävän tuottajaa raiskauksesta, seksuaalisesta väkivallasta ja häirinnästä. Tämä oli vain jäävuoren huippu.

Lopulta elokuvatuottajaa syytettiin lähes sadan naisen seksuaalisesta ahdistelusta ja seksiin pakottamisesta. Asia oli ollut kaikkien tietämä salaisuus viihdemaailmassa. Mies jäi kiinni vuosikausia harjoittamastaan toiminnasta MeToo-kampanjan avulla. Hänen ahdistelemiensa naisten joukossa ovat muun muassa näyttelijät Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento, Gwyneth Paltrow ja Lucia Evans.

Harvey Weinstein edelleen uskoo, että on toiminut alansa pioneerina kolme vuosikymmentä sitten tuottaessaan naisvoittoisia elokuvia ensimmäisenä koko maailmassa. Hän on kommentoinut saavutuksiaan New York Postissa.

– Olen unohdettu mies. Tuotin enemmän naisten ohjaamia elokuvia ja naisista kertovia elokuvia kuin kukaan muu elokuvantekijä. Ja nyt puhutaan ajasta 30 vuotta sitten. En tarkoita nykyhetkeä, koska se on nyt muotia. Tein sen ensimmäisenä! Olin alan pioneeri! Nyt se kaikki on unohdettu ja työni mitätöity, Weinstein harmittelee.

Mies maksoi tänä vuonna korvauksia yhteensä 44 miljoonalla dollarilla, kun suurin osa uhreista suostui sovitteluun oikeudenkäynnin ulkopuolella. Viisi syytekohtaa käsitellään oikeudessa tammikuussa, ja miestä syytetään muun muassa törkeästä raiskauksesta. Hän on kiistänyt tekonsa.