Chileillä on merkittävä terveisvaikutus: ”Vähentää kuoleman riskiä”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulisen ruoan syömisen on tiedetty jo tuhansien vuosien ajan olevan terveellistä, mutta nyt asiasta on saatu taas lisää tutkimustietoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan chilien syömisellä on nimittäin erittäin merkittäviä terveysvaikutuksia muun muassa sydänkohtauksien osalta.

Journal of the American College of Cardiology -lehti uutisoi raportista, joka kertoo uutiskanavan mukaan ”chilien syömisen vähentävän kuoleman riskiä”. Tulkinta perustuu siihen, että tutkimuksen mukaan runsaasti chilejä syövillä on muita pienempi riski saada esimerkiksi sydänkohtaus.

Tähän tulokseen päästiin Italiassa kahdeksan vuoden aikana toteutetussa tutkimuksessa, johon osallistui peräti 23.000 ihmistä. Kattavan tutkimuksen perusteella runsaasti chilejä syövillä on 40 prosenttia pienempi riski saada sydänkohtaus, mikäli he syövät tulista ruokaa vähintään neljä kertaa viikossa. Tutkimusjohtaja Marialaura Bonaccio kertoi yllättyneensä siitä, että chilien syömisellä on näin selvä yhteys kuoleman riskiin.