Kung Fu -mestari esitteli taitojaan – uskotko sinä silmiäsi?

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kiinalainen Zhang Chengqiang on 28-vuotias Kung Fu -ammattilainen. Hän on esitellyt taidokkaita liikkeitään videoilla ja ihmiset hämmästelevät hänen lähes yli-inhimillisiä suorituksia. Hän näyttää pomppivan jopa veden päällä.

Kiinalaismiehen kehonhallintataidot ovat omaa luokkaansa, sillä hänen liikkeensä näyttävät kuin mies pystyisi pomppaamaan kesken hypyn ikäänkuin uudestaan ilmassa. Todellisuudessa hän vain liikuttaa jalkojaan luoden illuusion. Mies on treenannut lajia yli kymmenen vuoden ajan, eli hän on aloittanut pikkupoikana.

Kungfu-sana tarkoittaa taitoa ja työtä. Toisin sanoen harjoittelu vaatii runsaasti aikaa saavuttaakseen mahdollisimman korkean taitotason. Zhang Chengqiang on mestari pomppimaan ja hän hyppää jopa itseään korkeammalle tai punnerrusasennosta seinälle.