FBI sulki laittoman suoratoistopalvelun – sisältöä enemmän kuin Netflixissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maksullisten suoratoistopalveluiden lisäksi internetin syövereistä löytyy useita sivustoja, jotka tarjoavat elokuvia ja sarjoja laittomasti. Nyt viranomaiset ovat sulkeneet Yhdysvalloissa kaksi tällaista palvelua.

FBI on pidättänyt kaksi ohjelmoijaa iStreamItAll ja Jetflix -piraattisivustojen ylläpitämisestä. Sekä iStreamItAllia ylläpitänyt Darryl Julius Polo että Jetflixin ohjelmoijana toiminut Luis Angel Villarino ovat myöntäneet tekonsa.

Pelkästään iStreamItAll -palvelussa oli USA Today -lehden mukaan yli 118 000 tv-sarjojen jaksoa ja 11 000 elokuvaa. Määrä on suurempi kuin Netflixin ja Amazon Primen kaltaisissa palveluissa. Kummallakin maksullisella piraattipalvelulla oli tuhansia tilaajia ympäri maailmaa.