Nolo moka Yhdysvaltojen hallinnossa – sarjakuvan valtiota luultiin oikeaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen maatalousministeriön vapaakauppalistaa tutkailleet ovat joutuneet yllättymään toden teolla. Sen perusteella Marvel-sarjakuvista ja elokuvista tutulla Wakandan kuningaskunnalla on vapaakauppaoikeus.

Huippukehittynyt Wakanda on kuvitteellinen valtio, joka toimii esimerkiksi suositun Black Panther -elokuvan tapahtumapaikkana. Todellisessa maailmassa afrikkalaisvaltiota ei kuitenkaan ole olemassa.

Wakandan mukanaolon huomasi Twitter-käyttäjä Francis Tseng tutkailtuaan maatalousministeriön vapaakauppalistaa. Valtio poistettiin listalta nopeasti nolon mokan käytyä ilmi. Maatalousministeriön tiedottaja Mike Illenberg kertoi NBC-uutissivustolle Wakandan olleen mukana sivuilla sen koekäytön aikana ja unohtuneen palveluun vahingossa.