Poliisilta vakava varoitus: ”Kohderyhmänä ovat ikäihmiset”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologian kehittyessä rikollisille on tullut yhä useampia salakavalia keinoja esimerkiksi saada urkittua tietoonsa ihmisten pankkitunnuksia. Monet nuoret aikuiset osaavat välttää tällaiseen ansaan astumisen, mutta vanhusten tilanne on ikävä kyllä toisenlainen.

Nyt poliisi varoittaa verkossa erityisesti juuri ikäihmisiin kohdistuvista rikoksista. Kotiin tunkeutuvien varkaiden lisäksi ikäihmiset ovat erityisesti pankkikortteja ja niiden tunnuksia hakevien rikollisten kohteena. Voit katsoa alla olevan videon ja esittää sen tuntemallesi vanhukselle varoituksena.

– Suomessa on omaa kotimaista sekä rajat ylittävää rikollisuutta, jonka kohderyhmänä ovat ikäihmiset. Rikolliset toimivat usein siten, että ikäihmisen arjen toiminnoissa henkilön huomio pois ja anastetaan esimerkiksi maksukortti. Katso linkin videolta, miten rikoksia toteutetaan ja miten niitä voi pyrkiä estämään ennalta, poliisi kirjoittaa.