8-vuotias tubettaja tienasi eniten – monimiljonääriksi nettivideoilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtube on nykyään yhä useammille nuorille väylä tähteyteen. Vuoden 2019 eniten tiennanut tubettaja ei kuitenkaan suinkaan ole PewDiePien tai Jeffree Starin kaltainen nimi.

Eniten tienannut Youtube-tähti on jo toista vuotta putkeen kahdeksanvuotias Ryan Kaji. Leluja videoillaan arvostelleva texasilainen lapsi tienasi vuoden aikana 26 miljoonaa dollaria, eli yli 23 miljoonaa euroa.

Ryan’s World -kanavan Ryan ei arvatenkaan ole tienannut koko summaa pelkillä Youtube-videoilla. Hänellä on omat lelu- ja vaatemallistonsa, televisiosarja Nickelodeon-kanavalla ja sopimus Hulu-suoratoistopalvelun kanssa.

Forbes-lehden vuosittaisen listan toisella sijalla on stunttivideoihin erikoistunut Dude Perfect -kokoonpano. Kolmanneksi eniten vuodessa tienannut Youtube-tähti on viisivuotias venäläinen Anastasia Radzinskaya.

1. Ryan Kaji, 26 miljoonaa dollaria2. Dude Perfect, 20 miljoonaa dollaria3. Anastasia Razinskaya, 18 miljoonaa dollaria4. Rhett and Link, 17,5 miljoonaa dollaria5. Jeffree Star, 17 miljoonaa dollaria