Krapulamyytit murrettiin – tässä taatusti helpottavat vinkit

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Helpoin tapa välttää krapula on jättää alkoholin nauttiminen kokonaan pois. Mikäli se ei ole vaihtoehtona, kannattaa valmistautua etukäteen kivistävään päähän, vellovaan vatsaan ja nuutuneeseen olotilaan. Krapulaa pystyy hillitsemään muutamilla keinoilla.

Sen sijaan, että tilaisi syötäväksi krapulamättöä, kannattaa suosia terveellistä aamiaista. Hedelmät ja jugurtti auttavat erinomaisesti olotilaan kohottaen verensokeria maltillisesti ja lisäämällä hivenaineita elimistöön. Krapulassa ei myöskään kannata lähteä kuntosalille rehkimään, vaan reippailu ulkoilmassa ja sauna tai suihku lenkin päälle auttavat paremmin.

Vettä kannataa juoda jo ennen viihteelle lähtemistä, juhlinnan aikana ja etenkin sen jälkeen. Särkylääkkeitä ei kannata nauttia kourakaupalla, koska ne voivat ärsyttää vatsaa ja suolistoa sen ollessa muutenkin herkillä alkoholista. Kahvia puolestaan voi nauttia yhden kupillisen, mutta ei koko pannullista, Mirror muistuttaa.

Baarin jälkeen haetut nakkikioskin antimet tai pitsat voivat myös tehdä hallaa elimistölle. Sen sijaan kannattaa nauttia runsas päivällinen ennen juhlimista. Korjaussarja seuraavana päivänä voi auttaa yhden huurteisen verran, mutta toisinaan se ainoastaan siirtää oloa. Krapulan voi välttää sivistyneesti siemailemalla räkäkännin ja ryyppäämisen sijaan.