Simpsonit täytti 30 vuotta – alkoi joulukuussa 1989

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Simpsonit on jatkunut niin kauan, etteivät nuoremmat katsojat edes muista aikaa jolloin suosittua animaatiosarjaa ei olisi esitetty televisiossa. Jaksoja sarjalle on kertynyt jo 672 kappaletta.

17. joulukuuta vietettiin virallisesti Simpsoneiden 30-vuotissyntymäpäivää. Sarjan ensimmäinen jakso, Simpsons Roasting on an Open Fire, esitettiin nimittäin Yhdysvalloissa Fox-kanavalla 17. marraskuuta 1989.

Hahmojen historia kuitenkin menee vielä pidemmälle historiaan. Simpsonit nimittäin seikkailivat jo vuonna 1987 The Tracey Ullman Show -ohjelmassa nähdyissä lyhyissä animaatioissa ennen oman sarjansa saamista.

Rajoja rikkoneista Simpsoneista tuli nopeasti maailmanlaajuinen ja kohuakin herättänyt hitti aikana, jolloin varttuneemmalle yleisölle suunnatut animaatiosarjat olivat vielä harvinaisuus. Suomessa sarja alkoi silloisella Kolmoskanavalla 26. elokuuta 1991.