Ennätyshelteet käristävät Australiaa – mies paistoi lihaa autossaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisia on viime päivinä koetellut todellinen helleaalto. Lämpötilojen odotetaan nousevan jopa hengenvaarallisiin lukemiin. Perthissä asuva Stu Pengelly päätti ottaa helteestä hyödyn irti.

Mies kääri sianlihaa folioon ja asetti sen punaisen Datsun Sunny -autonsa etupenkille. Noin 10 tuntia myöhemmin paisti oli valmis. Pengellyn mukaan auton sisälämpötila oli jo seitsemältä aamulla 30 astetta.

Kymmeneltä se oli 52 astetta ja yhdeltä lämpötila oli jo hurjat 81 astetta. Tempauksen tarkoituksena ei ollut ainoastaan säästää sähkökuluja ja saada somejulkisuutta vaan myös varoittaa ihmisiä helteen vaaroista.

– Älä jätä ketään tai mitään tärkeää kuumaan autoon edes minuutiksi. Jos näet lapsia tai koiran kuumassa autossa, älä epäröi rikkoa ikkunaa pelastaaksesi ne, Pengelly kirjoitti Facebookissa.

 

WARNINGThose of you who missed my experiment for fun yesterday, I cooked 1,5 kg pork roast inside an old Datsun Sunny…

Publiée par Stu Pengelly sur Vendredi 13 décembre 2019

Car pork roast

Who needs a slow cooker when you've got an old Datsun Sunny!Stu Pengelly successfully cooked a 1.5kg pork roast in his car on Friday as the temperature in Perth nudged 40°C. ☀️🐖🚗He said the temperature in the car reached 81°C in the heat of the day and after 10 hours cooking, the roast was done and ready to eat.Mr Pengilley said his experiment showed how dangerous it was to leave childen and pets alone in hot cars.

Publiée par ABC Great Southern sur Dimanche 15 décembre 2019