Muista nämä vinkit ruokaostoksilla – älä mene nälkäisenä kauppaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Järkevintä on mennä ruokaostoksille varhain aamulla tai myöhään illalla, jolloin on eniten alennustuotteita saatavilla. Kannattaa myös kirjoittaa ruokakauppaan ostoslista, jolloin ei haali turhia tuotteita ostoskärryyn. Kannattaa myös miettiä erilaisten paljousalennusten kohdalla, tarvitseeko todella kuutta purkkia hernekeittosäilykkeitä kotiinsa.

Ruoanvalmistamisessa ja ateriasuunnittelussa kannattaa hyödyntää monipuolisesti satokauden kasviksia. Samalla saa poimittua ostoskoriin edullisimmat hedelmät ja vihannekset. Pähkinöitä ostaessa on järkevää suosia alennuskampanjoita, sillä niiden kilohinta on yleensä aina muuten korkea. Sama pätee kahviin.

Pyykinpesuaineet, saippuat ja vessapaperit kannattaa aina ostaa isoissa erissä, jolloin voi säästää pitkän pennin. Kannattaa myös tarkkailla liha- ja kalatiskin alennuksia ja tarjouksia. Toisinaan kauppaan on toimitettu isompi erä jotain tuotetta, jolloin hintalaatusuhde on kohdallaan.