Selkärankareumasta kärsinyt leikattiin – seisoo nyt suorassa ensikerran 28 vuoteen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Elämä ei ole ollut vuosikymmeniin helppoa kiinalaiselle Li Hualle. Miehellä diagnosoitiin vuonna 1991 paha selkärankareuma, minkä ansiosta hän on muuttunut vuosi vuodelta köyryselkäisemmäksi. Reuman ansiosta Hua ei vuosikausiin kyennyt seisomaan suoraan ja joutui turvautumaan äitinsä apuun joka syödessään ja juodessaan.

Selän lekkaaminen olisi ollut pitkään liian kallista tai suoranaisesti mahdotonta. Lopulta Hua sai apua Shenzhenin yliopistollisessa sairaalssa työskentelevältä professori Tao Huirenilta. Hänen johdollaan mies leikattiin operaatioon liittyvistä riskeistä huolimatta. Leikkauksissa Huan selkäraka rikottiin ja korjattiin uusiksi osio kerrallaan.

Vaativa toimenpide oli menestys. Sen ansiosta Hua kykenee seisomaan suorassa ensi kertaa 28 vuoteen. Huiren arvioi miehen kykenevän kävelemään normaalisti noin 2-3 kuukauden fysioterapian jälkeen, uutisoi Daily Mail.