Kaupunki kielsi lumipallojen heittelyn 57 vuotta sitten – nyt lakia ollaan muuttamassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka lumisodat ovat merkittävä osa monien suomalaislasten talveen, ei niihin suhtauduta kaikkialla yhtä suopeasti. Eräässä Yhdysvaltojen Wisconsinissa sijaitsevassa kaupungissa ne on kielletty laissa.

134 000 asukkaan Wausaussa lumipallojen heittely on keilletty julkisissa paikoissa. Vuonna 1962 säädetyssä laissa kielletään lumipallojen lisäksi esimerkiksi kivien ja nuolien heittäminen toista henkilöä kohti.

Nyt kaupungissa harkitaan kuitenkin lain muuttamista. Kaupunginvaltuuston johtajan, Lisa Rasmussenin mukaan lumipallokielto on kerännyt Wausaulle lähinnä negatiivista huomiota. Viimeisten 15 vuoden aikana poliisi on antanut lumipallojen heittelystä noin 10 sakkorangaistusta, uutisoi WPRN.

Kiellon kumoamisen kannalla ovat myös esimerkiksi paikallinen poliisi ja kaupunginjohtaja. Julkaisemallaan videolla he uhmaavat lakia käymällä lumisotaa keskenään.